U bent hier

Nieuws

APOOB 2018 en de Industrie

25/03/2018
Op 6 februari jongstleden ontving het APOOB-team – vertegenwoordigd door Quentin Simonet, Thierry Segaert, Serge Bruninx, Christophe Collette, Viviane De Vries en Laurette Slegten een aantal vertegenwoordigers uit de optieksector, met name de Heer Yves Derde en Karl De Witte (Essilor), Mevrouw Isabelle Moës (Marcolin), de Heer Tomas de Witte (Carl Zeiss Vision), de Heer Kurt Leuridan (Tokai), Mevrouw Marijke Dierickx (Odisee) en de Heer Raf Mastbooms (Belgoptic). Dit was de ideale gelegenheid om tijdens een aangename receptie kennis te maken met de nieuwe lokalen van de APOOB, gevestigd in de Gustave Schildknechtstraat, 33 te Laken en even terug te blikken op de voorbije Week van het Zien. (Bron: Eyeline)
Lees verder

Nieuwe regels rond data protection

05/02/2018
De General Data Protection Regulation (GDPR) of de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een geheel van regels, gepubliceerd op 4 mei 2016, om de gegevens van Europese burgers beter te beschermen. Ze is een herziening van de Europese wetgeving uit 1995 en is ontstaan uit de nood aan modernisering om ontwikkelingen zoals de cloud en sociale media het hoofd te bieden. De GDPR zorgt voor één legaal kader dat in heel Europa geldt en legt strengere regels op in verband met dataverwerking.
Lees verder

Vlaamse Regering schaft de vestigingswet af

17/01/2018
Door Philippe Muyters op 17 maart 2017 De Vlaamse Regering heeft besloten om de huidige vestigingswetgeving af te schaffen. Die houdt in dat bepaalde beroepen enkel uitgeoefend mogen worden wanneer bewijs wordt geleverd van beroepsbekwaamheid. Dat is in tegenstrijd met Europese regelgeving die stelt dat elke Europeaan op een gelijke basis een onderneming moet kunnen starten in elke lidstaat. Om voldoende kwaliteit te garanderen voor de klant zullen de sectorfederaties alternatieven uitwerken, zoals bijvoorbeeld labels en opleidingen.
Lees verder

Pagina's